Lakimies-aikakauskirja

Lakimies on oikeustieteen johtava aikakauskirja, jota Suomalainen Lakimiesyhdistys on julkaissut vuodesta 1903. Lakimies on referee-julkaisu ja ilmestyy kahdeksan kertaa vuodessa. Lakimiehessä julkaistaan artikkeleita, keskustelupuheenvuoroja, oikeustapauskommentteja ja kirja-arvosteluja. Lehti arvioitiin julkaisufoorumin 2 tasolle. Lakimies-lehdelle on myönnetty vertaisarviointitunnus vuoden 2015 alusta.

Lehti on luettavissa Kansalliskirjaston Peri+-palvelussa v. 1903–1995 ja Elektra-palvelussa vuodesta 1996 eteenpäin.

Lakimiehen vuosikerrat 1903-1939 ovat vapaasti käytettävissä Kansalliskirjaston digitaalisessa kokoelmassa.

Lakimies-aikakauskirja sisältyy Suomalaisen Lakimiesyhdistyksen jäsenmaksuun. Lehden sähköinen versio Edilex-lakitietopalvelussa on maksutta jäsenten tilattavissa.

Suomalaisen Lakimiesyhdistyksen jäsenet (ei koske ainoastaan paikallisosastoon kuuluvia) saavat maksuttoman käyttöoikeuden sähköiseen versioon tilaamalla palvelun osoitteessa www.edilex.fi. Rekisteröidy ensin Edilexiin (ellei aiempia käyttölupia), sitten tilaa 1 käyttäjän lisenssi, lisätietoihin: maksuton Suomalaisen Lakimiesyhdistyksen jäsenille.

Rekisteröitykää Edilexiin samoilla tiedoilla kuin mitä on yhdistyksen jäsenrekisterissä (= Lakimiehen postitusosoite). Organisaatioille Edita myy erilaisia käyttäjälisenssejä.